logopng

U17: AC Villám – Szigethalom 5-2(3-1)

U17: AC Villám – Szigethalom 5-2(3-1)

Ezzel a mérkőzéssel zárult az U17-es alapszakasz. A találkozó előtt a Szigethalom 14 ponttal állt a második helyen, az AC Villám 13 pontot szerzett ezt megelőzően. Előzetesen izgalmas, jó iramú, helyzetekben gazdag meccsre lehetett számítani, viszont jól látható volt a tabellán, hogy a kék-sárga csapat nem játszik igazán gólgazdag derbiket.

A meccs első perceiben úgy tűnt, tényleg alig lesz gól, mert mindkét oldalon közel maximalista védekezést láthatott a publikum, ám a Villám már ekkor sokkal kezdeményezőbb volt, míg a Szigethalom jól láthatóan egyetlen játékosra épített. Szakállas Imre remek fizikumú, technikás, ügyes srác, ráadásul nagyon gyors, továbbá elemi erővel képes eltalálni a kaput. Nagyon kellett tehát ügyelni arra, hogy egy az egyben ne tudjon elfutni, mert az nagy veszélyt hordozott magában.

A Villám fiataljai a korábban már megszokott, szellemes, ötletes, legtöbbször tudatos akciókkal operáltak, csupán a gólok hiányoztak sokáig. A 12. percig kellett várni, ekkor Ökrös Dávid szerzett rendkívül fontos gólt. Másodpercekkel később azonban a korábban kielemzett szigethalmi játékos megcsinálta, amit tud: egy kontra alkalmával kiugrott a saját térfeléről, levágott egy 20 méteres sprintet, majd irgalmatlan erővel bombázott a léc alá. Még a kapus is tehetetlen volt, bár talán hozzáért a labdához.

Guti Dávid ifjai nem törtek össze, igyekeztek tovább, majd másfél perc múlva érkezett Dani gólja, ami minden szempontból nagyon fontos volt: egyrészt neki sem jött össze semmi a korábbi meccseken, így tehát megtört a jég, átszakadt a gát, ahogy szokták mondani. Másrészt újra vezetett a csapata. A lefújás előtt nem sokkal aztán egy kissé szerencsés szituáció végén Konkoly Dávid növelte az előnyt (3-1), ami lélektanilag volt nagyon fontos.

A két gólos előny birtokában nyugodtabban kezdett a csapat, mint az első félidőben, az akciók során nem volt szükség kapkodásra, ám ennek ellenére nem sikerült betalálni, hiába a helyzetek. A félidő felénél aztán kellemetlen helyzetben találták magukat a fiúk: ezúttal nem Szakállas, hanem Dudás lőtt gólt, visszaadva a reményt sajátjainak.

Miután Lóriék remekül megszervezték Szakállas kiiktatását, továbbá egyre nyomasztóbb volt a fölény, muszáj volt érkeznie egy újabb villám gólnak. Lóri keveredett az ellenfél kapuja elé, majd megszerezte az első gólját a találkozón. Két perccel később ellentmondást nem tűrő támadást vezetett a piros mezes brigád, a végén pedig Márkó is feliratkozott a góllövők közé: nagy erejű lövésére a kapus sem igazán tudott reagálni (5-2).

A hátralévő időben még voltak helyzetek mindkét oldalon, ám gól már nem született, így a Villám beelőzte a Szigethalmot a tabellán. Ez gyógyír is volt egyben a fiúknak, mert egy évvel ezelőtt szintén egy AC Villám – Szigethalom meccsen tört el a lába Somogyi Ádinak, miután szabálytalankodtak vele szemben. Akkor még a félidőben Ádiék vezettek, a végén azonban fordult a kocka, miután a lelkileg rottyon lévő Villám nem tudott úrrá lenni a helyzeten.

Guti Dávid: Nagyon örülök a győzelemnek. Fontos volt, mert egy végletekig kiélezett találkozón sikerült három pontot szerezni. Igazi csapat voltunk, együtt, egymásért küzdöttünk. Lóri és Peti extrán lerendezték az ellenfél erőcsatárát, hiszen a második félidőben már nagyon előre sem ment, maximum 25 méterről próbálkozott, értelmetlenül. Lóri nagyszerűen szervezte a játékot, Márkó ügyesen osztogatott, Peti pedig elsősorban védekezésben nyújtott extrát. A kapusok extra mutatványt adtak elő, a többiek pedig lőtték a gólokat. Kíváncsian várom, mire leszünk képesek a rájátszásban! A Szigethalomnak sok sikert kívánok!